!!! Informare pentru pacienti privind situatia epidemiei COVID-19 !!!

Conform Ordonantei Militare nr.2 din 21.03.2020, toate cabinetele stomatologice vor fi temporar inchise, urmand a fi tratate doar urgentele stomatologice de catre cabinetele. stomatologice din cadrul Spitalelor Judetene de Urgenta.

Este considerata urgenta stomatologica situatia in care pacientul are nevoie de ingrijiri medicale imediate pentru controlul durerii, infectiei sau sangerarii.  Daca prezentati una din aceste situatii va rugam contactati medicul dumneavoastra stomatolog care. va avea grija. sa va recomande cea mai buna cale de urmat pentru dumneavoastra.

Ce se intampla cu tratamentele ortodontice?

Cu totii stiti ca prezentarea la controalele periodice este necesara pentru succesul tratamentului ortodontic, dar in aceste circumstante neobisnuite este  prioritara sanatatea noastra, a tuturor. Acesta perioada de stationare a tratamentului ortodontic nu ar trebui sa aiba un impact foarte mare asupra planului  de tratament initial (posibil ca durata totala a tratamentului. ortodontic sa fie prelungita in functie de durata starii de urgenta) dar puteti fi siguri ca medicul ortodont va face tot ce ii sta in putinta sa recupereze timpul pierdut o data cu reluarea activitatii in cabinetele stomatologice.

In aceasta perioada este foarte important. sa respectati cu strictete. indicatiile medicului ortodont referitoare la igiena si alimentatie (evitarea alimentelor de consistenta dura sau alimente lipicioase pentru a evita desprinderea bracket-urilor; igiena stricta pentru a evita inflamatiile gingivale si aparitia leziunilor carioase).

O data ce restrictiile vor fi ridicate si ne. vom putea desfasura activitatea. in conditii de siguranta atat pentru pacienti cat si pentru medici, toti pacientii vor fi reprogramati si tratamentele reluate.

Pentru orice intrebari/nelamuriri/probleme va recomand sa luati. legatura cu medicul dumneavoastra care este cel mai in masura sa va dea o recomandare cu privire la ce aveti de facut.

Va rugam sa respectati deciziile luate de autoritati. pentru ca aceasta perioada sa treaca cu bine pentru toata lumea si pentru ca in cel mai scurt timp sa ne putem relua activitatile.

Va doresc multa sanatate!

 

Dr. Ana-Roxana Vasian

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasa un raspuns